Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Gyors receptek - Csípős-savanyú leves

2017.01.17 11:03:06
zoli


  A csípős-savanyú leves a kínai konyha egy legendás darabja.
Ha ez valaha egy konkrét recept volt, mára biztosan egy koncepcióvá vált, sok-sok változattal.

  A csípős-savanyú leves kiválóan fűti (pitta), hidratálja (pitta és kapha) és erősíti (pitta és kapha) a szervezetet.
  Jó változó évszakban, télen, valamint hideg és száraz időben.

  Csípős-savanyú leves 




  Hozzávalók

  (Zsiradék)
-olíva olaj
  (Fűszernövény)
-hagyma (hing)
-gyömbér
-paprika (hegyes erős)
  (Kicsapott fehérje)
-tofu (házi sajt, grillsajt, szejtán)
   (Zöldség)
-kínai kel
-sárgarépa
-zöldbab
-gomba (fafülgomba)
  (Szósz)
-víz
-szójaszósz (paradicsompüré, barbecue)
-keményítő
-ecet (rizsecet) 
  (Porfűszerek)
-só
-cukor
-fekete bors (tarkabors)
  (Tálalás)
-főétel, előétel.

  Elkészítés

  Olajon futtassuk meg a fűszernövényeket és a tofut, majd adjuk hozzá a zöldségeket és keverés mellett pároljuk le őket. Lehetünk kreatívak, igazából bármilyen könnyen fővő zöldség játszhat, Ha fafül gombát használunk, akkor azt előre áztassuk be forralt vízbe egy öt percre.
   Adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és főzzük össze. Ha nem szeretnénk nagyon savanyúra akkor az ecetet a főzés végén a porfűszerek előtt adjuk hozzá. 
  Majd a végén jöhetnek a porfűszerek. A borssal tudjuk szabályozni a csípősséget, a cukorral pedig finomíthatunk a savanyú ízen. 
  Fogyaszthatjuk főételként és előételként is.



  Hétköznapi Áyurvéda | Gyors receptek | Csípős-savanyú leves
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: